Wakacje z pasją

Wyjazd dla dzieci i młodzieży w Pokrzywnej – malowniczej miejscowości położonej  nad Złotym Potokiem w Parku Krajobrazowym Gór Opawskich (województwo opolskie). Podczas Wakacji z pasją dzieci mogą swobodnie rozwijać swoje talenty, realizując się w jednej z trzech dziedzin – artystycznej, naukowej lub sportowej. Program jest bezpłatny.

Dla kogo: Uczniowie w wieku 9-15 lat, dzieci pracowników spółek należących do TDJ SA.

Termin i miejsce wyjazdu: 19 – 27 sierpnia 2017r., Ośrodek Złoty Potok, Pokrzywna 69, 48-267 Jarnołtówek.

Koszt wyjazdu: Udział dziecka w projekcie jest bezpłatny.

PROFIL ARTYSTYCZNY

Czujesz, że masz artystyczną duszę i kreatywny umysł? Jeśli tak, ten obóz jest dla Ciebie. Wcielisz się w rolę fotografa, projektanta mody lub artysty malarza. Dowiesz się,  jak odpowiednio ustawić podstawowe parametry aparatów fotograficznych takie jak ISO czy migawka. Poznasz niekonwencjonalne metody robienia zdjęć z użyciem obiektywu typu „rybie oko” oraz aparatu podwodnego. Z kolei wcielając się w rolę projektanta poznasz podstawy obsługi maszyny do szycia, dowiesz się, jak dobierać i regulować ścieg, by wykonywane rzeczy były trwałe i piękne. Stworzysz swoją prywatną kolekcję ubrań i zaprezentujesz ją podczas obozowego pokazu mody! Jako pasjonat sztuki przejdziesz z nami kurs malarstwa i rysunku, który pozwoli Ci zbudować i utrwalić zdobyte umiejętności.

PROFIL NAUKOWY

Zawsze fascynował Cię świat nauki? Dołącz do nas, a pokażemy Ci, że chemia, fizyka, geografia czy biologia to nie tylko nauki ścisłe, ale też piękne i otwierające na świat dziedziny. Wykorzystujemy techniki pobudzające zmysły za pomocą wizualizacji, które nie pozwolą się nudzić Twoim neuronom. Nawet najtrudniejsze naukowe tematy poznasz z nami w ciekawy i barwny sposób. Czasem może być trochę wybuchowo…. W trakcie eksperymentów wprowadzimy Cię do inspirującego świata nauki. Podczas naukowych doświadczeń stworzymy m.in. pastę słonia, czarodziejski Dżin z lampy czy starożytne pismo!

PROFIL SPORTÓW EKSTREMALNYCH

Jeśli Twoją pasją są sporty które podwyższają poziom adrenaliny, lubisz aktywnie spędzać czas,  a przy tym świetnie się bawić, ten obóz jest właśnie dla Ciebie! Wyjazd dostarczy Ci dużo zdrowej adrenaliny i sporo wyzwań, które pozwolą rozwinąć pasje i przełamać słabości. Skorzystasz z atrakcji linowych, poćwiczysz celne oko na zajęciach strzeleckich i spróbujesz swoich sił w sportach wodnych, takich jak kajakarstwo, czy nurkowanie. Każdego dnia będzie na Ciebie czekać nowa przygoda! A co ważne, pokażemy Ci jak powinni odżywiać się sportowcy oraz jak istotny jest indywidualny plan treningowy.

REGULAMIN WYJAZDU

LISTA RZECZY DO ZABRANIA

Dziennikarstwo i fotografia (edycja 2016)

Taniec, teatr i moda (edycja 2016)