Nasi eksperci

Aneta Esnekier

Socjolog z kilkunastoletnim doświadczeniem trenerskim. Specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów doskonalących umiejętności miękkie. Realizuje szkolenia nastawione na praktyczne rozwiązania. Podpowiada m.in. jak działać z wewnętrzną motywacją, dbać o efektywne współdziałanie z innymi, jak się komunikować, dbać o relacje z kontrahentami, aktywnie radzić sobie na rynku pracy, świadomie budować wizerunek profesjonalisty. Na katowickim wydziale Uniwersytetu SWPS prowadzi zajęcia ze Studentami dotyczące proaktywności oraz wystąpień publicznych.

Aktywnie działa w ramach stworzonej z Mężem nieformalnej ekipy rowerowej O’Rety Team oraz O’Rety – Fundacji Promującej Aktywność. Jest również założycielką firmy PROJEKT PASJA.

W Fundacji TDJ pełni rolę tutorki w ramach Indywidualnego Programu Rozwoju.

Agata Otrębska

Trenerka, coacherka, tutorka i menedżerka projektów z 15-letnim doświadczeniem. W swojej pracy spotyka się z osobami i zespołami, które chcą się rozwijać i realizować cele, pozostając w zgodzie ze sobą i swoimi wartościami. Posiada certyfikaty ukończenia kursów: trenerskiego rekomendowanego przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne i coachingowego w ramach Polskiej Szkoły Coachingu, zgodnego ze standardem International Coach Federation. Prowadzi zajęcia na Uniwersytecie SWPS i w Wyższej Szkole Europejskiej im. Ks. J. Tischnera w Krakowie. Pomysłodawczyni i od 2009 r. i szefowa Projektu Korba – programu rozwojowego dla młodych liderów i liderek.W 2007 r. otrzymała dyplom Ministerstwa Kultury za całokształt działalności.

Obecnie realizuje program rozwojowy dla młodych ludzi we współpracy z Fundacją TDJ.

Piotr Bańczyk

Coach, trener, doradca zawodowy, przewodnik górski i menedżer. Specjalizuje się w zarządzaniu, planowaniu strategicznym, społecznej odpowiedzialności biznesu, polityce społecznej, doradztwie zawodowym, szkoleniach i coachingu.

Posiada doświadczenie pracy w trzech sektorach. Pełni kluczowe funkcje w zarządach organizacji pozarządowych, tworzył podmioty gospodarcze oraz sprawował funkcje kierownicze w regionalnej administracji samorządowej.

Jest współzałożycielem i wiceprezesem stowarzyszenia Centrum Społecznego Rozwoju oraz prezesem Europejskiego Stowarzyszenia Coachów Psychologów. Kieruje działaniami Regionalnego Ośrodka Wspierania Ekonomii Społecznej.W wolnym czasie biega w maratonach, gra na gitarze i prowadzi wycieczki jako przewodnik górski.

W Fundacji TDJ prowadzi procesy mentoringowe.

Magdalena Hetnał

Z wykształcenia pedagog specjalny, który realizuje się jako nauczyciel i lektor języka włoskiego. Aktualnie poszerza swoje doświadczenie na studiach podyplomowych na Wyższej Szkole Europejskiej w Krakowie na kierunku: Coach i trener – partner w rozwoju.

Na co dzień mama 5 cudownych dzieci w wieku od 23 do 7 lat. Magda jest osobą pełną pasji – od jazdy konnej, którą zaraziła ją córka Małgosia, przez malarstwo i fotografię, aż po czytanie książek przygodowych i fantasy. Dobrze czuje się pośród ludzi, którzy dodają jej energii, pomysłów i stają się motywacją do działania.

W naszej fundacji pracuje jako pedagog i wspiera dzieci oraz młodzież w rozwoju.